“De plek van moeite opzoeken, daar waar het troebel wordt, is voor mij immer een plek die energie geeft, die ik dus ook graag opzoek, terwijl ik nooit goed weet hoe die actief te plannen. Ik probeer ruimte te houden voor niet weten, hoe lastig ook (tijdsdruk, druk om iets te ‘maken’) en elke keer weer de verrassing iets te vinden dat klopt én toch van ook héél anders is dan waar ik naar zocht. De cadeautjes die overal verstopt liggen zodra ik even mezelf op ‘onscherp’ zet, blijven een constante bron van verwondering. Dat moment dat een bedrijf of organisatie écht mijn atelier wordt, dát moment….

Wat mij het meest verbaast tijdens de opdrachten die ik met Art Partner doe is de hoeveelheid kapitaal die altijd al in organisaties aanwezig ís. In mensen dus. En welk vuur er aangaat zodra je ruimte maakt om te spelen. Hoe graag mensen eigenlijk ja willen zeggen, en dat ook wel doen, maar hoe weinig ruimte  wordt ervaren om ernaar te handelen. Terwijl ik als kunstenaar die ruimte vaak heel goed zie. Want die ruimte ís er wel degelijk. Dus de discrepantie tussen wat er ís en wat er kan zijn en de bereidheid daarin te gaan bewegen. En wat er gebeurt als die inzichten gedeeld en helder worden…. En toch ook elke keer weer dat – in een poging overzicht te houden – men over het hoofd ziet wat zich onder onze neuzen bevindt…”

Met Anook werkten we o.a. met: ABN AMRO, Theodoor Gilissen Bankiers, &Samhoud, KPMG, Future Female Leaders, gemeente Almere en Heineken.

www.anookcleonne.nl en www.hetblauweuur.nu