Het formuleren van een visie en het opstellen van een strategie zijn belangrijke koersbepalende trajecten binnen een organisatie. Er wordt vaak de nodige tijd en energie ingestoken. Maar als het eenmaal op papier staat, hoe zorg je dan dat mensen zich medeverantwoordelijk voelen en ernaar gaan handelen? Hoe krijg je de visie van het papier naar het hart van je medewerkers?

“Verandering gaat altijd over mensen die zich committeren om zich ergens voor in te zetten. We hadden een andere taal nodig om deze mensen intrinsiek te motiveren: de taal van het hart.”
Leonard Geluk, werkte met Art Partner als voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool

VisieRegie

Met toneelschrijver en regisseur Andreas Vonder ontwikkelden we de methode VisieRegie. Als regisseur zet Andreas de principes van het theater in om de essentie van een strategie of visie van een organisatie bloot te leggen.

Doel
Medewerkers worden direct betrokken bij de visie. Ze ‘krijgen de visie niet tussen de oren’, maar ontdekken de visie zelf. Hierdoor krijgt de visie niet alleen betekenis, maar zal de visie ook leidend worden in het denken en handelen van medewerkers. Medewerkers maken immers de vertaling naar zichzelf, hun werkzaamheden, team of afdeling en het geheel.

Hoe
Tijdens gesprekken met de betrokken teams maken we eerst een quickscan ten aanzien van de visie op de werkvloer. Wat leeft er ten aanzien van de visie en welke informele verhalen doen de ronde? Vervolgens gaan we samen met medewerkers op zoek naar de essentie van de visie, naar de dilemma’s die spelen. Werknemers krijgen de opdracht de essentie te vinden en delen die met directe collega’s.

Scènes en een dag in het theater
Op basis van alles wat we horen en zien, worden theater-scènes geschreven waarin de gevonden essentie duidelijk voor het voetlicht wordt gebracht. Dan gaan we het theater in! Anders dan in een toneelstuk worden deze scènes niet gespeeld, maar lezen we ze samen voor. De verschillende scènes maken direct inzichtelijk waar teams of afdelingen elkaar versterken of juist verzwakken. Dit levert zeer waardevolle inzichten en managementinformatie op.

Beeld: De Beeldvormers

Interne ’dagregisseurs’
We werken nauw samen met een groep betrokken medewerkers die we ‘dagregisseurs’ noemen. Zij ervaren de samenwerking met een theaterregisseur als zeer leerzaam voor hun eigen werk. En zo komt alles wat besproken en opgehaald wordt ook direct terug in de organisatie.

VisieRegie werde afgelopen jaren met succes ingezet voor o.a. Triodos Bank, Inholland, De Haagse Hogeschool, KPMG en de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur.

Voor Management & Consulting schreven we een blog die je hier kunt lezen. 

Meer weten? Neem contact met ons op.
Sandra Boer, sandra@art-partner.nl, 06 55196542
Hanneke Propitius, hanneke@art-partner.nl, 06 30455241
Jetske Freeve, jetske@art-partner.nl, 06 26520308

En wil je dit – om welke reden dan ook – digitaal? Interessant!