• WAARDE COMPOTE voor PKF Wallast
  • 17 september 2013
  • Agenda
WAARDE COMPOTE voor PKF WallastWAARDE COMPOTE voor PKF WallastWAARDE COMPOTE voor PKF Wallast

“Dit valt volkomen buiten mijn comfortzone, daarom weet ik dat we het moeten doen”, aldus Anko van Ek van PKF Wallast.

PKF Wallast organiseert jaarlijks voor haar relaties een nazomer activiteit. Een moment om, buiten de gebaande paden, terug te denken aan die zomerse momenten van reflectie, nieuwe ideeën en inspiratie. Ze vroegen ons een verhaal te houden over hoe kunstenaars leiders van nu kunnen inspireren om op een andere manier naar management vraagstukken te kijken. Deze tijden vragen om een andere manier van denken. Dat vergt een ander dna, een dna dat kunstenaars van nature bezitten.

Om deze andere manier van werken direct te ervaren,  hebben we de bijeenkomst een bijzondere vorm gegeven door samen te werken met Creative Alchemist Meike Ziegler van Creatuals, eigentijdse rituelen die geladen worden door gemeenschappelijke creativiteit.

Tussen de appelboomgaarden van de Olmenhorst bedacht Meike voor de relaties van deze accountants en belastingadviseurs een creatief ritueel over ‘waarde’. Bij binnenkomst kreeg iedereen een kleine jutte aktetas, met als eerste opdracht deze te vullen met twee zelf geplukte appels. Onder begeleiding van appelexpert Florian de Clercq werd iedereen door de appelboomgaard geleid en werden er zorgvuldig appels geplukt.

De tweede opdracht luidde als volgt: kras in één appel de objectieve waarde van je bedrijf, door middel van een cijfer en kras in de andere appel de subjectieve waarde die het bedrijf voor jou heeft. Is je werk je grootste hobby, je passie, je droom, biedt het hoop of juist zorgen? Door waarde te durven toekennen, blikken we terug op het verleden en creëren we tegelijkertijd toekomstperspectief.

Alle appels met waarde werden  verzameld in een grote pan. Achter de schermen werd er van deze appels, tijdens de lezing van Art Partner en Creatuals, verse appel compote gemaakt. Alle waarden van de gasten van PKF Wallast werden zo vermengd tot een unieke WAARDE COMPOTE.  Alle gasten kregen een aktetasje met een potje waarde compote vervolgens mee naar huis.

Noot
Met dank aan Hans van Dalen die ons introduceerde bij PKF Wallast en de medewerkers van De Olmenhorst die mee hebben geholpen dit Creatual te produceren én het geheim te houden voor PKF Wallast.