• Diversiteit, (on)bewust lastig
  • 17 oktober 2012
  • Agenda
Diversiteit, (on)bewust lastigDiversiteit, (on)bewust lastigDiversiteit, (on)bewust lastig

Tijdens de bijeenkomst Creatieve chaos die werd georganiseerd door TANS stond de zoektocht van Van Doorne advocaten en notarissen naar culturele diversiteit op kantoor centraal. TANS  is een netwerkorganisatie van studenten en professionals van Marokkaans-Nederlandse komaf. Elke maand organiseren ze op een andere plek het TANS K-Vé.

“We kunnen niet meer om diversiteit heen: talenten en cliënten hebben steeds vaker een niet-Nederlandse achtergrond. Desondanks blijft het voor veel organisaties een ware zoektocht naar diversiteit op de werkvloer. Van Doorne nam hierbij een niet gebaand pad en schakelde kunstenares Lina Issa van Art Partner in om hen inzicht te geven in onbewuste gedachten die een rol spelen bij diversiteit op de werkvloer.”

De leden van TANS gingen onder leiding van Carrie van der Kroon in gesprek met  Sandra Boer en Lina Issa van Art Partner en met advocaat Cees Jan de Boer van Van Doorne  over de zoektocht in het onbewuste en de ‘chaos’ die een onderwerp als diversiteit anno 2012 kan veroorzaken. Ze schroomden niet om het ongepolijste verhaal te vertellen en kozen herhaaldelijk voor de moeilijke weg.

Lees ook het verslag op de website van TANS: http://www.tans.nl/page/2811.htm