Anna VolkovaAnna VolkovaAnna Volkova

Anna’s werk zit vol symbolen, verhalen, kleuren en emoties.

Anna Volkova heeft een Russische achtergrond en komt uit St. Peterburg, een stad met een invloedrijke architectuur, cultuur en geschiedenis. Ze woont en werkt al jaren in Nederland, zonder haar roots uit het oog te verliezen. Het werken vanuit deze twee grote verschillende culturen is nog steeds een enorme impuls voor haar.

Haar werk is persoonlijk en autobiografisch, diep geworteld in de rituelen en mythologie uit haar familie, omgeving en opvoeding. Ze combineert moderne technieken bijvoorbeeld met oude Russisch-orthodoxe iconen, zoekt naar nieuwe vormen en beelden en gebruikt verschillende materialen. Favoriet blijft het werken met klei door zijn vermogen te transformeren. Conflicten zoals ze er zijn tussen  het aardse en het goddelijke, het ideale en het gewone, seksualiteit en een levenscyclus zijn voor haar interessante onderwerpen.

Voor een opdracht voor pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN ontwikkelde ze een hele nieuwe manier van kunst maken tussen dubbel glas. Dit is uitgegroeid tot Windows of St. Petersburg (www.windowsofstpetersburg.com) met een succesvolle introductie tijdens de Glaskunstbeurs van Leerdam in 2012. Daarnaast werkten we met Anna voor de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) waar ze het Stillevenmozaïek maakte van 60m2.

www.volkova.home.xs4all.nl
Nederland-Rusland 2013 Expositie i.s.m. Art-Partner.