Annemiek VeraAnnemiek VeraAnnemiek Vera

In het werk van Annemiek Vera neemt de mens een centraal punt in. Vera probeert bepaalde gebeurtenissen in het leven van een mens om te zetten naar een vaste visuele weergave. Hoe bepaalde gebeurtenissen, het verleden, gevoelens en emoties iemands leven kunnen beïnvloeden.

In haar schilderijen probeert zij de innerlijke wereld van de mens vangen. Dit resulteert in bezielde portretten met de intentie de ongrijpbare psyche zichtbaar te maken. De complexiteit, gelaagdheid en kwetsbaarheid die de mens met zich meedraagt, zorgen dat haar schilderijen voorbij gaan aan de façade van de fysieke verschijningsvorm en uiterlijke gedragingen.

Annemiek Vera ontwikkelde de intensieve dagtraining Return-To-Sender. Hierin laat zij zien hoe tussen de duizenden beelden die je elke dag ziet , een sterke persoonlijke voorkeur en intentie schuil gaat. Door deze te rangschikken en er feedback op te geven, kom je tot de ontdekking dat de beelden niet zomaar beelden zijn, maar dat ze haarscherp laten zien hoe je naar de wereld kijkt, in het leven staat en dus eigenlijk precies vertellen wie je bent.

Voor meer informatie over deze workshop kun je terecht op: http://www.art-partner.nl/index.php/return-to-sender/

Annemiek was in 2007 de eerste kunstenaar die als Art Partner bij een bedrijf aan de slag ging. De samenwerking met KPMG liet ons zien dat kunstenaars veel meer kunnen toevoegen dan alleen kunst. Annemiek nam ook deel aan Art-for-SAIL in 2005 en aan onze exposities Exploring New Identities in W139 en Art Partner Invited in De Nederlandsche Bank.

www.annemiekvera.nl