Carmela BogmanCarmela BogmanCarmela Bogman

Carmela Bogman speurt naar de ‘genius loci‘ en heeft daar een geweldig gevoel voor.

Als ontwerper betrekt Carmela de mens bij de openbare ruimte en creëert projecten die lijken te hangen tussen kunst en design. Door middel van uitgebreid onderzoek speurt zij naar de genius loci en verwerkt deze op een subtiele manier in haar werk. Bogman is een ontwerper die gelooft in de kracht van het detail.

Vanaf het begin werkt zijn veel samen met professionals uit andere werkgebieden. Ze is als assistent ontwerper betrokken geweest bij het winnende ontwerp Visie stations-outillage van Blom & Moors en de inrichting van het Perm Embankment Park in Rusland in samenwerking met HOSPER en KCAP.

Bogman verkent regelmatig haar grenzen door middel van onderzoek. Zoals bij Creative Coasts, een onderzoek naar de rol van Water in Gdansk in Polen. Of My Way or the Highway, een onderzoek naar privaat wegeigendom in opdracht van de provincie Overijssel.

Carmela gooide hoge ogen op de Designbeurs in Milaan waar ze genomineerd  was voor de Frame Moooi Award met haar Tumble Seed.  Deze ontwierp ze tijdens haar opdracht voor MN, pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder. Een zoektocht die draaide om balans.

Ontwerpopdracht voor MN
Frame Moooi Award: Tumble Seed genomineerd
www.carmelabogman.nl