CATCH CREATIVITY | Naar een cultuur van innovatieCATCH CREATIVITY | Naar een cultuur van innovatieCATCH CREATIVITY | Naar een cultuur van innovatie

Creativiteit wordt vaak als eigenschap gezien, je hebt het of je hebt het niet.

Wij denken daar anders over.

Wat ons betreft ligt de nadruk dan te veel op het individu terwijl creativiteit bij uitstek een sociale bezigheid is. Wij geloven meer in de manier waarop de Grieken naar creativiteit keken. Zij waren van mening dat mensen niet in staat zijn iets nieuws te verzinnen. Alles wat er is, bestaat al in een ‘ideeënwereld’ en het enige dat kan gebeuren, is dat iemand er geïnspireerd door raakt. De Grieken zagen ideeën als rondvliegende geesten of ‘demonen’. Deze demonen vliegen door de lucht en kunnen bij jou naar binnen vliegen, als je je oren en ogen open hebt. Als dat gebeurt, blaas deze nieuwe ideeën dan weer uit en maak de ruimte ook voor anderen interessant. Zo bekeken, is creativiteit een cirkelbeweging. En deze cirkelbeweging ligt aan de basis van Catch Creativity.

Wat bieden wij?  

Catch Creativity bestaat uit tien masterclasses. Tijdens deze masterclasses wordt aan de hand van vier stappen (Diversiteit, Inspiratie, Bewustwording, Expiratie) de creativiteitscirkel meerdere keren doorlopen. Zodat er zoveel mogelijk demonen rond gaan vliegen en deelnemers ervaren hoe het is om hun ogen en oren open te zetten, inspiratie om te zetten naar ideeën en deze ideeën met anderen te delen. Met als gevolg dat de cirkel op gang komt en er een creatieve cultuur (binnen de organisatie) kan ontstaan.

Samenwerking met: AimAtArt & Breukers&Godrie