Chantal van HeeswijkChantal van HeeswijkChantal van Heeswijk

Chantal van Heeswijk is beeldend vormgever. Zonder aanwijsbare reden komen er ideeën … Haar handen worden aan het werk gezet en er ontstaat een eigen werkelijkheid. Die moet ze goed in de gaten houden want als de ideeën eenmaal beginnen te groeien, groeien ze vaak sneller dan dat je ze kan houden. Van het ene idee komt een andere associatie… dan weer 2-, en dan weer 3-dimensionaal. Op dit soort moment hangen haar keramische beelden aan de muur en lopen tekeningen door elkaar heen.

Gelukkig blijft haar handschrift herkenbaar en zijn materiaalgebruik, tactiliteit, emotie en een dosis humor, de vaste elementen in haar werk; dat ontstaat terwijl haar handen de vertaling maken van wat haar ogen beleven. Ze geeft ze de ruimte zodat er een eigen taal ontstaat, een herkenbare beeldtaal, een nieuwe werkelijkheid. Hopelijk verrijkt haar werk ook jouw werkelijkheid.

Naast haar vrije werk geeft Chantal van Heeswijk workshops Creatief Denken, is ze te boeken voor interventies bij studiedagen en conferenties, wordt ze gevraagd voor de vormgeving en hospitality van (bedrijfs)feesten en maakt zij theatervoorstellingen. Met haar laatste voorstelling Woorden van Papier stond ze afgelopen zomer 10 dagen op Theaterfestival Boulevard. Daarnaast is Chantal van Heeswijk als docent verbinden aan de Design Academy Eindhoven.

Link site: http://www.ikbenchantalvanheeswijk.nl