Dario BardicDario BardicDario Bardic

Free-lance video & multimedia kunstenaar. Zijn werk is te zien op festivals en tentoonstellingen over de hele wereld.

Dario is een meester in de productie van één-minuut-films. Hij won overtuigend drie Tommie Awards voor zijn een minuut durende video’s;  ‘Time Travel’ (2001), ‘Peking 3-4 am’ (2008) en ‘Lunchtijd’ (2009). TOM staat voor The One Minutes.

Dario Bardic werd geboren in Zagreb, Kroatië en woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde eerst grafische vormgeving aan de Academie voor Schone Kunten in Zagreb en verhuisde in 1993 naar Amsterdam voor zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie.
Tijdens zijn eindexamenexpositie in ‘98, werd hij door het Sandberg Instituut uitgenodigd om een post-graduate studie te doen. Daar legde hij zijn focusop het verkennen en ontwikkelen van diverse disciplines voor kunst & design; de lay-out van boeken, internet, interactief ontwerp en videoproducties.

Dario deed mee aan twee van onze tentoonstellingen: Exploring New Identities in W139 Basement en Art Partner Invited in De Nederlandsche Bank. Tevens maakte hij i.s.m. Art Partner de werkelijk indrukwekkende video Etude voor De Nederlandsche Bank.

Opdracht DNB: Etude
Expositie DNB: Video Inside
Video: Suburban Nights
Website: www.dariobardic.com