• DE HAAGSE HOGESCHOOL | Toneelscènes leggen dilemma’s bloot
  • 2 februari 2015
  • Opdrachten
DE HAAGSE HOGESCHOOL | Toneelscènes leggen dilemma’s blootDE HAAGSE HOGESCHOOL | Toneelscènes leggen dilemma’s blootDE HAAGSE HOGESCHOOL | Toneelscènes leggen dilemma’s bloot

Veel organisaties kampen met hetzelfde probleem: een visie die maar niet van het papier af wil komen. Die maar niet verder komt dan een paar mooie geformuleerde zinnen waar iedereen zo zijn of haar eigen mening over heeft. Met als gevolg dat het A4-tje met visie en al ergens in een la beland en pas bij de volgende ‘dag op de hei’ weer tevoorschijn komt.

Zonde.

Dat het met een beetje lef ook anders kan, bewees De Haagse Hogeschool. In een door ons ontwikkeld programma werden alle leden van de managementteams van diensten en faculteiten én het College van Bestuur uitgedaagd om hun mening te geven over de nieuwe visie. Om onomwonden te vertellen wat ze ervan vonden. En in het verlengde daarvan, werden ook thema’s als samenwerking en leiderschap aangekaart.

Kortom, iedereen werd uit zijn of haar comfortzone gehaald. Dat was in het begin even wennen en hier en daar zelfs confronterend, maar – daar was iedereen het over eens – het was vooral verhelderend, positief en verrassend.

Het programma bestond uit twee onderdelen: VisieRegie en een Parade van ‘mini-performances’.

Het eerste onderdeel: VisieRegie

Voor het eerste onderdeel voerde toneelschrijver en regisseur Andreas Vonder intensieve gesprekken  met alle betrokkenen, in dit geval MT-leden. Over wat er goed gaat en wat niet. Over hoe zij de visie zien. Over de samenwerking met andere afdelingen. Alle antwoorden (die soms wat schoorvoetend werden gegeven) verwerkte hij in negen toneelscènes die door de betrokkenen werden voorgelezen tijdens de managementconferentie. Wij gebruiken hiervoor de methodiek van de ‘Eerste Lezing’ die zich al eeuwen in het theater bewezen heeft. Al tijdens de dag bleek dat deze aanpak werkte. Er ontstond een open een eerlijke dialoog tussen de managers waarin onderwerpen werden benoemd die onder normale omstandigheden onbesproken blijven. Er was ruimte om elkaar de waarheid te vertellen, zonder dat dit tot nare discussies leidde. Integendeel: er ontstond begrip voor de ander en daarmee werd de basis gelegd voor het tweede onderdeel.

We vroegen De Haagse of we een klein stukje met u mochten delen…..

PERSONAGE A   Het is aan ons om het concreter maken.
PERSONAGE C   Wereldburgerschap zou hierover moeten gaan.
PERSONAGE B   Je kan het heel dicht bij huis halen… Wereldburgerschap woont  aan de overkant  in de Schilderswijk en de Transvaal.
PERSONAGE C   Als je nadenkt over de thema’s die daar spelen…
PERSONAGE B   … als je kijkt naar de mensen die hier iedere dag binnenkomen…
PERSONAGE C   … hoezo zijn onderwerpen als wereldburgerschap en internationalisering dan ver weg?
PERSONAGE B   Nu hebben we hartstikke mooie doelstellingen, het risico is alleen dat het instellingsplan de organisatie wordt ingejaagd.
PERSONAGE A   En dus?
PERSONAGE B   En dus is het zaak dat we in de faculteiten een plan gaan maken over hoe we met de teams met de doelstellingen aan de slag gaan.
PERSONAGE A  En hoe gaat dat plan er dan uitzien?
PERSONAGE C   Dat gesprek hebben we nog niet gevoerd met elkaar.
PERSONAGE A  Waarom niet?
PERSONAGE B   Er is de dagelijkse praktijk en het proces van verandering. Je ziet dat er heel veel druk ligt op de bestaande praktijk.
PERSONAGE C   Dat kost tijd en energie en dat zorgt ervoor dat er geen tijd over blijft… en dan gaat het schuren.
PERSONAGE B   Het heeft ook met focus te maken.
PERSONAGE C   En eigenaarschap.  Als je het te algemeen maakt, is het van niemand. Als je het te specifiek maakt, wordt het dichtgeregeld.

De verslaglegging

De verslaglegging was even bijzonder als de dag zelf. Beeldend kunstenaars Machteld Aardse en Kyra Sacks van De Beeldvormers maakten een verslag in beeld en woord. Gebaseerd op wat zij zagen, hoorden en voelden. Wat hen opviel, kreeg een plek in verslag. Wat misschien niet leidde tot chronologische notulen waarin ieder detail wordt weergegeven, maar wel tot een boekje dat de sfeer van de dag uitstekend wist te vangen en te bijzonder is om in een la te verdwijnen.

 

HH_scans-8 HH_scans-12 HH_scans-63

 

Een paar reacties…..

“Het was spannend, positief, goed georganiseerd.”
“De energie lekte niet weg, nee ging juist omhoog.”
“Zowel bij toilet als bij koffie-automaat hoor je dezelfde positieve verhalen terug. Goed teken.”
“Deze methode gaf veel aanknopingspunten voor het gesprek dat je wilt voeren.”
“Het leidt tot het goeie gesprek.”
“Onderlinge ontmoetingen, interactie tussen verantwoordelijken, gewoon heel nuttig.”
“Op een andere manier met de inhoud bezig zijn.”
“De urgentie is nu duidelijk.”
“Bijzonder hoe deze methodiek de niet uitgesproken zaken en de verschillen tussen faculteiten boven tafel krijgt. Fascinerend.”
“Verbluffend: in zo’n korte tijd zoveel op tafel.”

Lees verder en ontdek hoe de tweede managementconferentie eruit zag.