Deborah RoffelDeborah RoffelDeborah Roffel

Deborah’s werk draait om schoonheid en dynamiek. Onorthodox in beeld gebracht.

Ze gebruikt regelmatig elementen uit de sportfotografie in haar eigen autonome werk. Op deze manier refereert ze aan het menselijk lichaam en de figuurlijke dualiteit tussen beweging en stilstand. Haar modellen zijn verstild in het moment, wat resulteert in absurde poses in de lichaamsvorm en tussen de modellen onderling. Op deze manier weet ze momenten vast te leggen die binnen een paar seconden kunnen stagneren. Met het gebruik van de juiste elementen als kleding en locatie weet ze de perfecte atmosfeer te brengen waarmee ze het algemene beeld sterk accentueert.

Deborah speelt met vormen, silhouetten en onderlinge relaties wat leidt tot een continue proces. Door onmogelijkheden worden er onverwachte resultaten bereikt, een klein wonder is dan ook altijd een avontuur.

Na haar afstuderen aan de Minerva Academie in Groningenspecialiseert Deborah zich in geregisseerde fotografie. Liefde en humor zijn slechts een greep uit de hoofdelementen in haar werk. Liefde voor het vak zelf, liefde voor humor en liefde voor verbazing en om het werk tot leven te brengen.

Deborah maakte een prachtige fotoserie in opdracht van MN over hun kernwaarde betrokkenheid. Deze foto’s (zie hierboven) en the making of vormden een belangrijk onderdeel van hun jaarverslag in 2007.

MN jaarverslag 2007
www.deborahroffel.com