Joachim RobbrechtJoachim RobbrechtJoachim Robbrecht

Regisseur. De zoektocht naar identiteit, feit en fictie spelen een sleutelrol in zijn stukken.

Dit benadert hij op geheel eigen wijze met een sterke gelaagdheid en een satirische inslag. Eerder maakte hij voorstellingen als ´Anne Frank, leeft en werkt´, ´IJs´, ´!VOC!´ en ´Wijde Weelderige Wereld´.  Samen met de Toneelgroep Amsterdam werkte hij ook aan ´Rashomon-effect´. Dit toneelstuk vormt tot nog toe zijn meest filosofische benadering van met name het thema identiteit.

De Vlaming Joachim Robbrecht woont en werkt als tekstschrijver/regisseur in Rotterdam. Met zijn komst naar Nederland in 2002 raakte hij gefascineerd door de zoektocht van Nederlanders naar hun identiteit. In datzelfde jaar startte hij met zijn regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Deze rondde hij in 2006 af met zijn voorstelling ‘Adam in ballingschap’ en won hiermee de Ton Lutzprijs. In 2011 wint hij de prestigieuze Charlotte Köhlerprijs voor ‘Rashomon-effect’.

Joachim is ‘lid’ van het illustere gezelschap The Herald of Cultural Enterprise met wie we o.a. voor TNT een fenomenaal medewerkersevent organiseerden.