Kyra SacksKyra SacksKyra Sacks

Ze groeide op in een gezin van musici, maar koos zelf voor de beeldende kunst. Kyra Sacks (1989) studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en aan de kunstacademie in Barcelona.

Kyra: “Mijn beeldend werk draait om onze kwetsbare kant. Ik graaf, zoek en onderga wat er in anderen en mijzelf omgaat, ook als het verscheurt. Ik vang dit op een speelse manier en brengt er diepte in aan. Het resultaat zijn geïsoleerde maar kleurrijke beelden en overpeinzingen.”

Kyra werkt voor organisaties intensief samen met beeldend kunstenaar Machteld Aardse. Samen zijn ze De Beeldvormers. Omdat woorden de lading niet altijd dekken. Ze ontwikkelden een eigen beeldtaal om de kern van een verhaal, symposium, brainstorm, etc. te vatten. En passen dit o.a. toe bij de Gemeente Almere, KPMG, VUmc, TrueTalk en Maak het mee!

In 2010 behaalde ze haar bachelor of Fine Art and Design in Education. Vanuit haar huidige atelier in Amsterdam werkt ze aan tekeningen en schilderijen voor exposities, projecten en opdrachten. Haar werk werd opgenomen in de collecties van o.a. Sanquin Art Collection, Internationaal Danstheater, Houtwerk BV, Channel Classics Records Collection en diverse privé collecties.

Voor Art Partner werkte ze met vier andere kunstenaars bij de Gemeente Almere, waar ze door middel van interventies de directie een spiegel voorhielden. Lees het hele artikel in het FD. Samen met kunstenaar Machteld Aardse visualiseert ze live tijdens symposia, congressen en andere events.

www.kyrasacks.nl
http://instagram.com/kyrsacks
https://www.facebook.com/ArtistKyraSacks