Lady PenelopeLady PenelopeLady Penelope

Een bundeling van krachten met een mooie mix van talent, humor en vindingrijkheid.

Het duo Lady Penelope bestaat uit Eva Broekhuijse (1980) en Iris Hiddink (1981), die beiden in 2004 zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Sinds 2005 timmeren ze hard aan de weg op het gebied van interieur en exterieur; denk aan het inrichten van ruimtes, het ontwerpen van stands en het maken van meubilair of producten. Ze werken onder andere voor NRC Handelsblad, Vitalis en de overheid.

Als de twee zich opsluiten in hun laboratorium komen ze vaak met verrassende en opvallende resultaten naar buiten. Neem bijvoorbeeld de collectie MODI, die bestaat uit de kast Flexi, het hangende kastje Bungee en bloempot Twinzz. De planken van kast Flexi buigen door naarmate er meer boeken in worden gelegd, hierdoor kan de compositie van de kast worden veranderd. Hangende kasten Bungee komen steeds lager te hangen naarmate deze worden gevuld, vergelijkbaar met de elastische eigenschap van een bungee koord. Bloempot Twinzz kan door zijn magnetische eigenschap zowel binnen en buiten worden gehangen.

Lady Penelope komt uit de Griekse Mythologie, Penelope was de vrouw van Odysseus en koningin van Ithaca, maar de naam is natuurlijk ook afkomstig uit de serie Thunderbirds. Beide vrouwen zijn sterk, slim en hebben stijl. Iets wat Lady Penelope zelf ook uit weet te dragen.

We werkten met Lady Penelope samen voor de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO).  Ze ontwierpen het Plantenkabinet voor hun nieuwe hoofdkantoor in Den Bosch.

En op dit moment werkt Lady Penelope samen met kunstenaars Andreas Vonder, Rogier Martens en Anook Cléonne aan de transformatie van machinefabriek Bierens in Tilburg. Een nieuwe fabriek. Maar hoe vertel je het verhaal? Lady Penelope ontwerpt de nieuwe kantine, het dakterras en de presentatieruimte.

www.ladypenelope.nl