Lina IssaLina IssaLina Issa

Lina’s werk draait rond diverse vraagstukken als plaats, anders zijn, kinesthetisch geheugen en culturele identiteit.

Haar ervaringen als migrant en het verlangen om de ander´ in haarzelf en haar omgeving te ontmoeten, inspireren Lina in grote mate. Haar gevoel met vervreemding, zich ontheemd voelen, gedesoriënteerd zijn, onrust en zich een vreemde in haar eigen lichaam voelen zijn dan ook erg sterk. Dit roept een hoop vragen, emoties en gedachten op die als drijfveer functioneren bij het maken van haar werk. Luister naar een indrukwekkend radio interview over haar project: ‘Stel, stel dat ik jouw plaats inneem’.

De focus ligt bij Lina vooral in het fysieke verplaatsen in andermans gevoelens, plaatsen en personen. Door dit te doen creëert ze condities waarin mensen een relatie met elkaar aan kunnen gaan. Er is plek voor verzonnen verhalen en plek voor echte ervaringen die gedeeld en uitgevoerd kunnen worden, fictie en subjectiviteit komen hier samen.

Haar werk neemt meestal de vorm aan van een sociale gebeurtenis, zoals een optreden, workshop of een andere interventie. De uiteindelijke vorm kan resulteren in een foto, video of tekst.

Het is een intens waardevolle ervaring om samen te werken met Lina. De intensiteit van haar betrokkenheid, de poëzie in haar taalgebruik, de verdieping in alle momenten, haar scherpe intuïtie. Zoals een opdrachtgever het verwoordde: “we hoopten dat je mensen zou raken, maar je hebt ze echt weten te bereiken.”

Met Lina werkten we samen aan diversiteitstrajecten bij Van Doorne advocaten en notarissen en voor VUmc.
Lees wat onze opdrachtgever prof. dr. Gerda Croiset, onderwijsdirecteur VUmc, over de samenwerking zegt in het FD.
FD, 3 mei 2014: “Ruim baan voor de creatieve geest”
Advocaten (onder)zoeken diversiteit
Diversiteit in het onderwijs bij VUmc
www.linaissa.blogspot.com

Er zijn prachtige films beschikbaar van Lina’s werk bij VUmc en Van Doorne advocaten. Wil je ze graag bekijken? Mail ons dan voor link en wachtwoord (sandra@art-partner.nl).