Lonneke GordijnLonneke GordijnLonneke Gordijn

Intrigerende samensmeltingen van fantasie en werkelijkheid.

Lonneke Gordijn is een van de twee oprichters van Studio DRIFT. Samen met Ralph Nauta is ze afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Het duo combineert hun krachten wat resulteert in een intrigerende samensmeltingen van fantasie en werkelijkheid.  Ze onderzoeken de relatie tussen natuur, technologie en de mensheid.

Tegenwoordig is Studio Drift gevestigd in het centrum van Amsterdam, het bestaat uit een team van onder andere een studio manager, productie manager, ingenieurs, technici, productieassistenten en stagiaires. Daarnaast heeft het een vaste kern van ongeveer 30 vaste freelancers die worden ingeschakeld bij specifieke projecten. Twee technische installatie teams worden getraind om de meest delicate kunstwerken over de hele wereld te installeren. Al het werk wordt bedacht, gemaakt en gemonteerd in de studio.  Drift werkt samen met wetenschappers, professoren en onderzoeksfaciliteiten om baanbrekende projecten te maken. Vaak resulteert dit in een kruisbestuiving tussen het technisch geavanceerde, het esthetisch mooie en het bewustzijn.

Werk van Studio DRIFT omvat onder andere de Dandelight, Flylight, Fragile Future, Shylight, Oillight en de Ghost collectie. Sinds 2006 hun werk is tentoongesteld in toonaangevende musea en beurzen wereldwijd, waaronder het Victoria & Albert Museum Londen, Museum of Arts & Design in New York, World Expo Shanghai, Design Miami, La Biënnale di Venezia en de Salone del Mobile in Milaan.

Bijzonder trots zijn we op het werk Flylight dat ontstond in een opdracht voor hekwerkfabrikant Balak in België. Het werk betekende een doorbraak voor Studio DRIFT.

www.studiodrift.com