Maze de BoerMaze de BoerMaze de Boer

Maze de Boer laat in zijn werk een fascinatie voor illusie zien.

“Door de toeschouwer onderwerp te maken van mijn ruimtelijk werk probeer ik de grenzen van de realiteit te laten zien. De toeschouwer participeert in mijn ‘voorstelling’ door simpelweg aanwezig te zijn en de ruimte te ervaren. Ik zoek in een geënsceneerde realiteit de grens op tussen beeldende kunst en theater.

Mijn films tonen evenals mijn ruimtelijk werk een realistische en tegelijkertijd absurdistische kijk op de omgeving. Ik werk vaak samen met andere kunstenaars, filmmakers, muzikanten en theatermakers.”

Als multidisciplinair beeldend kunstenaar maakt de Boer vaak grootschalige projecten op specifieke locaties. Room-within-rooms, publieke ruimtes… Ze hebben allemaal een ding met elkaar gemeen: ze spelen met aspecten van hun locatie die niet meteen duidelijk zijn, met name de geschiedenis. Een perfect voorbeeld is de ‘Tijdelijke Halte: Post CS’ uit 2006. Hier bouwde de Boer in de kelder van het Post CS gebouw, een levensgroot en levensecht metro platform. Alles klopte aan dit project, alleen de metro´s zelf ontbraken. De mensen die stonden te wachten, waren er wel…..

Maze participeerde in onze tentoonstelling Art Partner Invited in De Nederlandsche Bank en we werkten samen voor Reclassering Nederland in Amsterdam voor het project ‘Verbeeld’ .