Nathalie BruysNathalie BruysNathalie Bruys

Nathalie Bruys vraagt zich af hoe geluid er uitziet en in welke setting geluid optimaal kan worden beleefd.

Deze onderzoeksvragen vormen het vertrekpunt van haar werk. Door de kracht van geluid kan de luisteraar los komen van tijd en plaats en meenemen in een wereld die weerstandloos en oneindig is. In 2004 won ze de Charlotte Kohler Prijs van het Prins Bernard Cultuur Fonds, waarna ze twee jaar later de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs won. Als Artist in Residence bij het ministerie van OCW (2006-2008) presenteerde Bruys in 2008 i.s.m. Art Partner de surround sound/smell/vision/ installatie ‘Brain Tonic’ met de stemmen van o.a. Minister Plasterk en Marja van Bijsterveldt.

Nathalie Bruys studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie, richting audiovisueel en specialiseert zich vervolgens op geluidskunst in al zijn vormen; ze maakt muziek, radio, performances, sonic installaties, en ook (sonic) tekeningen/collages, animaties, video’s, kostuums, podiumobjecten, geluidswandelingen, platen en cd’s. Daarnaast is ze geluidskunst curator en treedt regelmatig op als dj.

Haar werk was te zien bij onder andere NIMK, Stedelijk Museum, De Appel, Galerie Nouvelles Image, GEM Den Haag, SMAK, Kroller Muller Museum, Buro Friedrich Berlin, Platform21 en Impakt Festival Utrecht. En ze participeerde in de Art Partner tentoonstellingen Exploring New Identities in W139 en Art Partner Invited in De Nederlandse Bank.

www.nathaliebruys.com