• Over Art Partner

Onze visie (droom) is dat het binnen organisaties normaal én noodzakelijk gevonden wordt om altijd één of meerdere kunstenaars in huis te hebben. Om scherp te houden, te bevragen, te verwonderen, te verbazen, te verbinden, om mee te werken aan actuele vraagstukken en thema’s…

Art Partner is in 2006 opgericht als directe reactie op het succesvolle initiatief Art-for-SAIL tijdens SAIL 2005 in Amsterdam. Sandra Boer en Robert Tordoir haalden 50 jonge, zeer talentvolle, kunstenaars naar SAIL. Om te reageren op het evenement. Not done op dat moment om kunstenaars uit hun atelier te halen en in een ‘commercieel’ evenement te halen. Maar de tijd was er rijp voor en Art Partner haar tijd vooruit. In negen maanden tijd werd Art-for-SAIL bedacht en gerealiseerd. Samen met tientallen partners.

De intensieve samenwerking tussen partners en kunstenaars én de discussie over mecenaat in de culturele sector leidden in 2006 tot het initiatief Art Partner. (Jonge) kunstenaars aan het werk met en in het bedrijfsleven, bij organisaties en instellingen. Inmiddels werkt Art Partner met zo’n 30-40 kunstenaars. Ruim 40 bedrijven werkten al samen met onze kunstenaars.

Waarom? Omdat we merken dat directies en managers het belangrijk en inspirerend vinden dat er iemand binnenkomt die ze scherp houdt. Die andere vragen stelt, zorgt voor verwondering, die medewerkers verbaast en verbindt. En omdat het nu eenmaal effectief is als iemand met een compleet andere benadering en andere blik meekijkt en meewerkt aan relevante thema’s en vraagstukken.