• Reshaping the Everyday
  • 26 mei 2014
  • Agenda
Reshaping the EverydayReshaping the EverydayReshaping the Everyday

Christine Kempkes, directeur De Bibliotheek Amstelland: “Er is een woord voor: nagenieten.”

De laatste expositie in de serie “Dutch Design in een wereld van verhalen” is eind juli afgebouwd. Helaas! Want wat was ook dit weer een prachtige expo met een geweldige en zeer druk bezochte opening. Paulien Routs, trendwatcher, hield een werkelijk briljant en inspirerend verhaal. Alle ontwerpers werden geïnterviewd en wisten de kern precies te raken. En alle ontwerpen werden in het perspectief gezet van een veranderende tijd. Inspirerend, indrukwekkend, mooi, nieuw, divers en ontzettend leerzaam. Reshaping the Everyday. De titel bleek perfect gekozen.

Ze zijn jong, ambitieus, creatief en betrokken. Combineren ambacht met nieuwe technieken. Acht jonge ontwerpers laten je op een andere manier naar alledaagse producten kijken. Gewoontes worden doorbroken en producten krijgen een nieuwe waarde. Sla een vaas kapot en breng je oude spijkerbroek mee. Voor de vierde keer organiseren we samen met de Bibliotheek Amstelveen een bijzondere presentatie van jonge ontwerpers. Omdat design thuis hoort in een wereld van verhalen.

Paulien Routs won afgelopen jaar de Trendwatcher of the year award (TWOTY) voor Upcoming Talent en werkt o.a. voor Pauline van Dongen en Christine Boland. Ze heeft een fascinatie voor de cross-overs tussen design & lab en gaat met de ontwerpers in gesprek.

Deelnemende ontwerpers zijn:
Ellis van Aart, Timo ten Broeke, Oato Design, Jorinde Verweij, Mianne de Vries, Leonie Vlaar en Lois Stolwijk
Grafische vormgeving: Job van Rijn
Fotografie: Fey Lehiane, aangenomen bij de HKU 2014-2015
Projectmanagement: Charlotte Kooijman, student kunst en economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Concept: Art Partner i.s.m. product design – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

fotografie
beeld 1: René ten Broeke
Beeld 2: Leonie Vlaar en Lois Stolwijk
Beeld 3: Jorinde Verweij gefotografeerd door Mara van Corstanje

Meer informatie over deze bijzondere samenwerking met De Bibliotheek Amstelland en de verschillende jonge ontwerpers kun je nalezen onder opdrachten.