• KPMG A-LAB | Ruimte voor innovatie
  • 7 april 2014
  • Opdrachten
KPMG A-LAB | Ruimte voor innovatieKPMG A-LAB | Ruimte voor innovatieKPMG A-LAB | Ruimte voor innovatie

A Lab is een nieuwe ruimte van KPMG in Amsterdam-Noord, ver weg van het hoofdkantoor en dichtbij de start-ups waarmee zij samenwerken. Een ruimte waar aan innovatie kan worden gewerkt. Aan ons de taak om hiervoor een concept te ontwikkelen en uit te werken. Wij vroegen kunstenaar en scenograaf Maze de Boer en styliste Annemieke Paarlberg om mee te werken en samen ontwikkelden wij een inrichting vol verrassingen.

Innoveren vraagt om denken en doen. Om verbeeldingskracht en fantasie. Om afzondering en samenwerken. Om het stellen van vragen en het lef om zaken net even anders te bekijken. Om niet bang te zijn om te vallen en de moed hebben om weer op te staan. Kortom, innovatie vraagt om actie: doe je niets, dan gebeurt er ook niets. Kom je in actie, dan gaat er een wereld vol verrassingen voor je open. Dat geldt ook voor A-Lab, de nieuwe ruimte voor KPMG in Amsterdam-Noord. Als je daar binnenstapt, voert grijs de boventoon. Beweeg je niet, dan blijft alles kleurloos. Ga je aan de slag, alleen of samen, dan wordt alles anders, en val je van de ene verrassing in de andere.

Het is een ruimte van 65m2 waar eigenlijk alles in moet kunnen. Een groep van 30 personen voor een presentatie, werken met kleine teams aan tafels, een lege vloer, veel ruimte om te schrijven en te tekenen. Zodra de KPMG’ers en hun klanten aan de slag gaan, wordt alles opeens kleurrijk. Zo blijken de stoelen opeens een fel kleurige zitting te hebben, de kastdeuren die open slaan, worden kleurrijk en whiteboard tegelijk, tafelbladen veranderen van kleur als je werkt. En daarbij is de ruimte relatief klein en zijn de meubels eenvoudig en waar mogelijke gemaakt van gerecyclede materialen. Waarmee wij maar willen zeggen: innovatie kan zonder luxe. En dat bewijzen wij met deze ruimte.

Parool schreef erover.

KPMG_A-Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (5)_250x376   KPMG_A-Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (3)   KPMG_A-Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (6)_250-376   KPMG_A-Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (7)_250x376   KPMG_A Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (25)   KPMG_A Lab_ArtPartner_BonnitaPostmaFotografie (13)

Fotografie: Bonnita Postma