Sanja MedicSanja MedicSanja Medic

Sanja Medic heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, de KABK in Den Haag, het Frank Mohr Instituut in Groningen en de Rijksacademie in Amsterdam. Net zoals haar studie verschillende uitvalswegen heeft, is het werk ook op een manier verbrokkeld en uiteengevallen zonder dat het beweegt.

Medic weet op een bijzondere wijze onderzoek te doen naar de waarneming van de buitenwereld, daarbij verkent ze de grens tussen onze tweedimensionale en de driedimensionale werkelijkheid. Veelvuldig gebruik van patronen en herhalende elementen zijn herkenbaar in haar werk. Vaak resulteert dit in tekeningen, foto’s, collages en andere grote werken in de openbare ruimte.

Neem haar werk Bedroom uit 2001, waarbij een volledige kamer met bloemetjesbehang is versierd. Een enorme kegel met datzelfde behang doorklieft de muur doorklieft. Of Cumulus, een collage op groot formaat, waar 59 hooibalen zijn ingepakt met foto’s van het Nederlandse landschap. Maar ook driedimensionaal werk schuwt Medic niet. Vrille is bijvoorbeeld een permanente installatie in een bunker op de legerbasis Soesterberg. Het werk dat gemaakt is van styrofoam laat de negatieve ruimte zien van een vliegtuig dat een enkele omwenteling maakt, hierbij combineert ze tijd en beweging.

Website: http://www.sanjamedic.com/

 

Kunstwerk Vrille op Vliegbasis Soesterberg