Silvia RusselSilvia RusselSilvia Russel

Silvia Russel woont en werkt in zowel Amsterdam als New York. Als eerste studeerde ze psychologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en daarna aan de Gerrit Rietveld Academie. Hoe mensen hun sociale wereld opbouwen is een van haar voornaamste interesses. Ze maakt sociale netwerken zichtbaar in tekeningen en laat deze zien in een openbare ruimte. Buurten die aan verandering onderhevig zijn wekken ook de interesse, omdat hier de sociale relaties in verschillende perspectieven kunnen worden gezien. Ze doet interviews met bewoners of organiseert bijeenkomsten in de buurt. Tijdens het onderzoeken schrijft ze ook wat mensen vertellen en maakt snelle schetsen van hun situaties.

Op deze manier vertelt ze verhalen en vertaald deze naar tekeningen over die iets vertellen over de buurt en hun bewoners, tegelijk geeft ze indrukken en ervaringen weer die in de desbetreffende buurt spelen.

Haar werk was te zien bij Galerie MC en White Box in New York en op de Architectuur Biënnale in Venetië. Daarnaast heeft ze talrijke solo-en groepstentoonstellingen gehad op plekken als het Stedelijk Museum, Van Abbemuseum, Nederlands Architectuur instituut en Upstream Galerie.

Website: http://www.silviarussel.com/