Sven LammeSven LammeSven Lamme

Sven Lamme studeerde 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf dat moment ontwikkelt hij succesvol zijn eigen studio. Hij ontwikkeld, creëert en realiseert verschillende concepten in de openbare ruimte en interieurs. Daarnaast ontwerpt hij zijn eigen collectie meubels en producten.

Zijn collectie heeft staat bekend om zijn doeltreffende simpelheid (design met een twist) en veelzijdigheid. Met namen als Torus, 1000 Chairs, Tan, Hangchair en de serie Brandhout weet hij de fantasie van het publiek te prikkelen.  Neem bijvoorbeeld zijn BBQ ‘Smokey Joe’ uit de serie brandhout, dit object is in zijn geheel uit hout vervaardigd. Door vormgeving en materiaalgebruik weet hij onderwerpen aan als duurzaamheid, functionaliteit, welvaart, levensduur en vergankelijkheid aan te kaarten.

Sven ziet dieren in de wolken of een man in de maan. Hij zoekt patronen op, speelt hiermee, monteert ze en laat ze samenkomen in een eindproduct.  Tevens is Sven de eerste ontwerper die is uitgekozen door de Bibliotheek Amstelland om te exposeren op hun speciale designplek in de verbouwde bibliotheek aan het stadsplein.

Projecten in samenwerking met Art-Partner:

Amstelland Bibliotheek 

Design in een wereld van verhalen op RTV Amstelveen

 

Website: http://www.svenlamme.nl/