• THEODOOR GILISSEN | Bankiers willen weer vertrouwen
  • 1 januari 2010
  • Opdrachten
THEODOOR GILISSEN | Bankiers willen weer vertrouwenTHEODOOR GILISSEN | Bankiers willen weer vertrouwenTHEODOOR GILISSEN | Bankiers willen weer vertrouwen

Vraag
“Help ons om de discussie over vertrouwen op een goede manier te voeren”

Match
Heidi Link, beeldend kunstenaar

Concept
Insight (lichtprojectie) en Confidentieel (publicatie)

Observatie
Heidi Linck: “Toen ik bij Theodoor Gilissen binnen kwam, keken de bankiers eigenlijk vooral door de vensters van computerschermen, telefoons en televisie naar de wereld. Terwijl je, als je het hebt over vertrouwen, juist door het venster van je klant moet kijken. Dit was uitgangspunt voor mijn interventie.”

Aanpak
Heidi besluit om de vertrouwensrelatie die bankiers zeggen te hebben met hun klanten te ‘toetsen’ én zet de bankiers aan tot direct klantcontact en een echt gesprek. Ze vraagt hen naar klanten thuis te gaan. Aan het einde van hun gesprek moeten ze een foto maken van het ‘venster waardoor de klant de wereld bekijkt’.

Resultaat
80 foto’s voor INSIGHT = 80 ontmoetingen/gesprekken met klanten resulteren in een lichtprojectie
Ruim 80 medewerkers namen deel aan de ‘enveloppensessies’
Tefaf 2010: INSIGHT wordt getoond en CONFIDENTIEEL gesigneerd door Heidi. Dit draagt bij aan bijzondere gesprekken. Heidi spreekt in 2 dgn ruim 40 relaties van TG.
Bijeenkomst Vertrouwen Verbeeld voor ruim 70 relaties met 3 kunstenaars: Anook Cleonne Visser, Heidi Linck, Andreas Vonder
Bekijk hier de film.
Free publicity

Jan Coen Balt, commercieel directeur private banking:
“Op het eerste gezicht lijkt er een enorme kloof te bestaan tussen onze wereld die rationeel en louter op cijfers gericht is, en die van een beeldend kunstenaar die vanuit intuïtie en emotie werkt. Maar omdat Heidi Linck ons tegemoet trad met een onbevangenheid die wij als bankiers niet altijd gewend zijn, heeft zij ons uitgedaagd en uitgenodigd om nog meer na te denken over ons belangrijkste kapitaal: het vertrouwen dat onze cliënten ons bieden.”

Verder lezen of kijken?
Het Financieele Dagblad: Kunst op de werkvloer brengt reuring
HeART & Society, #7: Bankiers zoeken nieuw vertrouwen
Riche: Kunstenaars dagen bankiers uit
Bankwereld: Bankiers en kunstenaars werken samen aan vertrouwen
Seriously: Waar Heidi mee kwam was precies raak