Wafae Ahalouch El KeriastiWafae Ahalouch El KeriastiWafae Ahalouch El Keriasti

Wafae Ahalouch is geboren in Tanger (Marokko) en woont en werk in Amsterdam. In 2001 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, 1e graads lerarenopleiding. Daarna ging ze door bij de Ateliers in Amsterdam. Sinds 2006 is ze als resident artist verbonden aan de Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam.

Haar tekeningen, schilderijen, installaties en sculpturen, laten een zeer persoonlijke visie op onze vervreemde wereld zien. Geschiedenis, religie, politiek, film, sprookjes, familiestructuren en de media zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. Wafae Ahalouch werkt vaak met series waarin zij verschillende verhalen verbindt en waaruit nieuwe beelden en verhalen afgeleid worden. De werken zijn veelal opgezet in vloeiende, zwarte lijnen en doen denken aan de zwart-wit prenten uit kleurboeken. Haar vriendelijke, sprookjesachtige handschrift laat ze echter samengaan met beelden die afkomstig zijn uit een harde realiteit.
Neem als voorbeeld het project “IN FREAKS WE TRUST”, hier werkt Ahalouch het thema van het circus verder uit dat ze sinds 2009 belicht. Ze creëert een wereld waarin abstracte circuselementen vermengd worden met historische conflicten, vaak handelend over genderkwesties. In dit nieuwe project, worden sexy meisjes vervangen door “freaks”. Van acrobaten tot vrouwen met baarden, hun onschuld onthult een wereld vol conflicten.

Andere solo tentoonstellingen zijn “The Greatest Show in the World” (Kunstlerhaus Bethanien, Berlijn, 2010), “Family Affairs” (Galerie sans titre, Brussel, 2009) en “Fighting Temptation” (Jan Cunen Museum, Oss, 2008). Haar werk maakte deel uit van verschillende groepstentoonstellingen, zoals “MadonnaPshycoSlut” in het Grimmuseum, Berlijn (2010), “Le Temps Des Erreurs / Speedy Wash #6 in WIELS, Brussel (2010), Towing the Line” in de White Box, New York (2009),”Young Artist Biennale” ,Bucharest (2008) “Actual account is elsewhere” in Siemens Sanat, Istanbul (2008). Haar werk is opgenomen in verschillende publieke verzamelingen zoals het Muhka in Antwerpen en het FMAC in Parijs.

Website: http://www.wafae-ahalouch.com/