De enorme oprechtheid in het werk van Art Partner. De totale afwezigheid van gelikte verhalen, van dikdoenerigheid, van de neiging om hokjes en formats leidend te maken. De blik blijft open, naar de opdrachtgever, naar de opdracht, naar het proces en naar de kunstenaars. Dat maakt werken met Art Partner nogal spannend. Art Partner bakt geen zoete broodjes en doet geen valse beloften dat het allemaal wel goed zal komen.

Goede kunstenaars maken iets los, en dat is niet alleen maar leuk of bevrijdend. Zeker in organisaties kan werken met kunstenaars confronterend zijn; je kunt niet wegzappen of naar de volgende zaal met andere werken lopen. In organisaties zit je niet te wachten op mensen die van een afstandje genieten van de ontwrichtende werking van kunst.

Het mooie aan de mensen van Art Partner is dat ze dicht bij je weten te blijven en je echt helpen om ‘het gedoe aan te gaan’. Dat is bijzonder maar dat heeft me ook weer niet verbaasd. Bij Art Partner krijg je wat je ziet: geweldige mensen, warme professionals.

Jacco van Uden is Lector Change Management aan de Haagse Hogeschool.