“ …. Ik geniet ervan als ik mensen open zie gaan en zij hun kwaliteiten en talenten tonen, hun kracht, maar ook de kwetsbaarheid. Het valt me op dat organisaties vaak een vervormend effect hebben op mensen, dat merk je aan de taal die men spreekt, de woorden die men gebruikt, de dingen waarover wel en waarover niet gesproken wordt. Ongemerkt wordt de organisatie vaak een jas die mensen aantrekken, zonder dat ze het zelf door hebben. De mensen krijgen er ook meteen een bril bij, terwijl ze helemaal niet slechtziend zijn! Maar hoe je kijkt, bepaalt wel wat je ziet.”

Ik zie mijzelf als iemand die in staat is een klimaat te scheppen waarin mensen zichzelf kunnen tonen zoals ze zijn. Om van daaruit te kijken naar waar de organisatie eigenlijk voor staat en wat de samenleving van hen nodig heeft. Ik noem dat het ontwikkelen van waardenbewustzijn en het werken vanuit je identiteit. Dat doe ik, onder andere, door de verbeelding de ruimte te geven en daarin werk ik erg graag samen met Art Partner.

Zo hebben we bij het Horizon College prachtige managementbijeenkomsten georganiseerd. Met Lina Issa ontwikkelden we een concept met de vier elementen (vuur,water, lucht en aarde) als basis van een teambuilding programma voor het voltallig management. Hierin spraken we alle zintuigen aan en creëerden zo een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers. Alle figuurlijke jassen werden afgelegd en brillen afgezet. En met de Beeldvormers is in allerlei sessies een enorme beeldbank ontstaan, waaruit het Horizon College kan putten en waarin de energie en verbeelding, maar ook concrete wensen en ideeën zijn vastgelegd.

https://waardegedrevenleiderschap.nl/
https://johanbouwmeester.com/