Ik teken en speel met licht en ben geïnteresseerd in de mens als machtig en onmachtig wezen in relatie tot zijn omgeving. Het tekenen is de basis van al mijn werk. Door op locatie te werken, te kijken en te tekenen, creëer ik mijn eigen kader, podium of ‘tekenvlak’, met het publiek als onderdeel van het werk. Een plek heeft van zich zelf informatie, zichtbare en niet zichtbare informatie, herinnering en geschiedenis. Dit wil ik fysiek zichtbaar en voelbaar maken en hiervoor gebruik ik verschillende media. Het liefst werk ik met een analoge grootbeeld lichtprojector in de openbare ruimte op bijvoorbeeld een gevel van een gebouw, waarmee het publiek onderdeel kan worden van mijn werk.

Sandra Boer en Robert Tordoir hebben met Art Partner de moed gehad om als pioniers een nieuwe – indertijd nog niet bestaande – ruimte voor de kunstenaars te creëren. Ik ben wel trots op hen en om bij deze kiem betrokken te zijn geweest. Nu lijkt het bijna vanzelfsprekend, maar de steun en overtuiging die ze geven aan de werkgever, opdrachtgever, de kunst en de kunstenaar is enorm. Ik vind het nog steeds bijzonder dat zowel Art Partner als een werkgever mij de openheid en het vertrouwen geeft om mee te kijken, te onderzoeken, te ondervragen en nieuw werk te ontwikkelen.

www.machteldaardse.nl en www.debeeldvormers.nl

Met Machteld werkten we o.a. samen met KPMG, VUmc, Inholland, De Haagse Hogeschool, Van Doorne advocaten en notarissen, MN en SAIL Amsterdam