“Al 10 jaar maken we organisaties bewust van de relevantie van verbeeldingskracht. Het werken met organisaties en kunstenaars aan actuele en relevante vraagstukken blijft boeiend. Elk vraagstuk vraagt weer een andere benadering, een andere kunstenaar. Als kunstenaars de tijd krijgen om zich te verdiepen in het vraagstuk van de organisatie en met aandacht een interventie bedenken om hierin beweging te creëren, dan zie je hun onwaarschijnlijke kracht.

Het is fascinerend om te zien dat elke interventie die ze bedenken, raakt en raak is. Dat het denken en doen van medewerkers écht kan kantelen. Om dit proces vanaf het eerste moment te begeleiden met de nodige onzekerheid die hier bij hoort geeft een enorme voldoening.

Voor mij is het de combinatie van het contact met opdrachtgevers en kunstenaars, het vormen van het team, de begeleiding, de voorbereiding, zorgen dat alles soepel verloopt én de interventies waar de kunstenaars mee komen wat ons vak zo boeiend maakt.”

Robert Tordoir (1966) is econoom en maakte in 2002 de overstap van de grafische industrie (Mahez) naar de grootste kunstuitleen van Nederland, Kunstcentrum Zaanstad, waar hij zeven jaar verantwoordelijk was voor de bedrijven uitleen. Terwijl iedereen schrok van de crisis die uitbrak in 2008, zag Robert kansen in de creatieve benadering van kunstenaars voor organisaties en startte samen met Sandra Art Partner.

Robert Tordoir
robert@art-partner.nl
0648409132