PERSBERICHT – Geopend: design in een wereld van verhalen

We wachten er nog op. Op die heerlijke zomeravonden in de tuin of op het balkon. Drankje erbij, het vlees ligt klaar. Met “Schat, steek jij de BBQ even aan?” begon designtalent Sven Lamme afgelopen donderdag zijn verhaal tijdens de opening van zijn tentoonstelling. Hij toont zijn serie Brandhout en vele andere ‘ontwerpen met een twist’ nu in de Bibliotheek Amstelland Stadsplein in Amstelveen. Zo ontwierp hij de unieke BBQ van hout. Geen gedoe met aanmaakblokjes maar de BBQ in zijn geheel aansteken.

Brandhout
De BBQ is onderdeel van de serie ‘Brandhout’. Materiaal dat eigenlijk bestemd was voor de brandstapel heeft een nieuwe functie gekregen. Een vuurkorf, een BBQ, een kachel en een brandkast zijn zomaar wat objecten uit de serie. Gebruiksvoorwerpen zijn het niet want ze zijn slechts éénmalig te gebruiken, maar door op deze manier materiaal en object te combineren creëert hij een nieuw soort duurzaamheid en laat hij je nadenken over hergebruik, functionaliteit en waarde.

Design in een wereld van verhalen
De bibliotheek creëerde een ruimte van 35m2 waar jonge ontwerpers hun werk kunnen tonen. Nu dus de ontwerpen van de 33-jarige Sven Lamme. De ‘Hangchair’ die kan worden opgehangen aan de muur, gebruikt kan worden om kleding aan op te hangen of waar je gewoon even op kan zitten. Zijn ‘1000 Chairs’, vernoemd naar het bekende designboek, is gemaakt van een aantal stoelmodellen van bekende ontwerpers die zijn samengevoegd tot één stoel. Of de stellingkast waar geen schroef of lijm aan te pas komt, voorzien van een grafische print van een houtstructuur kan de kast zo in elkaar worden geschoven.

Het werk van Sven en de verhalen erachter zijn nog te bekijken en te gebruiken tot 8 september. Medewerkers van de bibliotheek zochten in samenwerking met Sven een spannende bijpassende collectie boeken uit.

De bibliotheek is nog op zoek naar nieuw designtalent. Voor meer info: klik hier