Bierens is een machinefabriek met een uniek verhaal. Over vakmanschap, leren door te doen en pas iets vervangen als het echt kapot is. Aan ons het verzoek om het verhaal te vertellen in het nieuwe onderkomen van dit bijzondere bedrijf.

Vier kunstenaars geven vorm aan ‘het Bierens-gevoel’. Bierens is specialist in tandwielen en tandwielkasten. Eind 2013 maakt de oude fabriek plaats voor een nieuwe fabriek en een nieuw kantoor. Maar hoe vertel je nou het verhaal van Bierens? Hoe laat je klanten het Bierens-gevoel beleven? Hoe zorg je dat de geschiedenis en het vakmanschap zichtbaar worden, terwijl je tegelijkertijd laat zien dat Bierens de onbetwiste marktleider is?

Net zoals de nieuwe fabriek nog slechts een niet ingevulde ruimte op papier is, zo creëren de opdrachtgevers van Bierens nu ruimte voor Andreas Vonder, Anook Cléonne, Rogier Martens en Iris Hiddink van Lady Penelope. Ruimte om het Bierens-gevoel op een andere manier vorm te geven, ruimte op het verhaal van Bierens op een andere manier te vertellen. Deze ruimte gaan we de komende maand invullen.

In maart gestart, liepen de kunstenaars mee met medewerkers in de fabriek, met medewerkers van de afdeling sales, voorbereiding, etc. Ook werd er een Inspiratiecommissie samengesteld waarmee het startsein werd gegeven voor deze bijzondere samenwerking.

Eind mei worden de concepten gepresenteerd.