“Ik zie het theater als samenlevingslaboratorium, waarin je als bezoeker altijd bewust of onbewust een positie inneemt. Met mijn¬†maatschappelijke speeltuinen wil ik mensen de mogelijkheid geven om doen, laten en denken te onderzoeken, daar waar het persoonlijke en het politieke elkaar raken.

Ik gebruik de verbeelding om denkpatronen te hacken, belangrijke waarden (opnieuw) vast te stellen en te oefenen, en vorm geven aan je eigen standpunten en voor jou belangrijke verhalen.

Ik werk in verschillende vormen: ik heb bijvoorbeeld een aantal spellen ontwikkeld voor groepen mensen om te spelen en ik geef graag gedachte-experimenten vorm. Het mooie en spannende aan die onderzoekende werkwijze is dat niemand nog weet hoe het eindresultaat eruit zal zien. Met een goede startvraag en je nieuwsgierigheid kun je met een groep een proces vormgeven dat op zichzelf een kunstwerk kan zijn.

Verder geef feedbacktrainingen in de DasArts feedbackmethode, in samenwerking met Art Partner aan groepen buiten de kunstwereld. Het is mooi om te zien hoe een instrument dat ontwikkeld is voor groepen kunstenaars ook voor anderen zo verrijkend kan zijn.”

Lees onze blogs voor Management & Consulting over wat we van het theater kunnen leren als het gaat over het geven en ontvangen vna feedback:
BLOG: Feedback. Of fast forward?
BLOG: Agile Feedback, de kracht van samen denken

www.emkeidema.nl

Fotografie: Bas de Brouwer